BTW

BTW

BTW is moeilijk, punt ! Bovendien is het erg formalistisch en krijg je voor het minste foutje een boete.

Er zijn verschillende regelingen : vrij van BTW, de vrijstellingsregeling voor kleine ondernemingen en de “normale” regeling met indiening van kwartaal- of maandaangiften. Voor die aangiften en andere formaliteiten gelden strikte deadlines. En dan zijn er nog de verschillende BTW-percentages en uitzonderingsregels, denk maar aan “werk in onroerende staat”.

Van bij je start helpen we je de juiste regeling te kiezen, of houden we in de gaten of je niet beter overstapt naar een andere regeling. Ben je eenmaal vertrokken, dan doen we tijdig je BTW-aangifte en andere formaliteiten. Daarvoor hebben we je medewerking nodig, en spreken we ook data af waarop je ons alles (digitaal !) bezorgt om een tijdige aangifte te garanderen.

Internationaal

Wie al eens over de grens zaken doet, krijgt te maken met soms moeilijke BTW-vraagstukken. Al gehoord van B2B en B2C ? Dat is belangrijk om te bepalen waar de BTW verschuldigd is, en of je al dan niet met verlegging van heffing mag factureren. En ook hier zijn er weer tal van uitzonderingen, waar wij soms ook even voor in het wetboek moeten duiken. Komen we er zelf niet uit, dan kunnen we steeds beroep doen op de experten van De BTW-Lijn.

Facturen uploaden via Billit

De dagen dat je je facturen elke maand of elk kwartaal naar “den boekhouder” brengt, zijn geteld. Facturen op papier zijn een uitstervend ras, alles wordt digitaal. Dat heeft vooral voordelen : efficiënter werken met minder kans op menselijke fouten.

Wij vragen om je facturen zelf te uploaden via Billit. Dit maakt het voor jou en voor ons veel overzichtelijker en spaart een berg papier. Hoe dit allemaal in z’n werk gaat, vertellen we je graag.

Onze andere diensten

JURIDISCH ADVIES

Met huurcontracten, overeenkomsten tot overdracht van aandelen en bij tal van andere juridisch getinte vragen kunnen we je eerstelijnshulp bieden.

BOEKHOUDING

Een correct gevoerde, bewijskrachtige boekhouding is de basis van elk dossier. Met onze professionele software zijn uw cijfers steeds binnen handbereik.

STARTERS

Wij beschouwen het als een voorrecht om startende zelfstandigen een duwtje in de rug te geven in de juiste richting met een volledig, geïntegreerd advies.

Scroll naar boven