Vennootschappen

Vennootschappen

Ben je toe aan een vennootschap ? Dan zullen we dat zeker signaleren. We bespreken de meest geschikte vennootschapsvormen, wat de implicaties zijn en welke formaliteiten erbij komen kijken. We coördineren de oprichting in samenspraak met de notaris (indien nodig) en zorgen voor een financieel plan. Eens opgericht, zorgen we voor de nodige inschrijvingen en begeleiden we je met de opstart van je boekhouding.

We houden het graag eenvoudig, maar als het aangewezen is, dan kan een complexere structuur uitkomst bieden. Denk aan een combinatie van werkvennootschap(pen), managementvennootschap, immovennootschap en holding. Maar enkel als het zin heeft, we gaan het niet nodeloos moeilijk maken.

Optimaliseren

Vanuit je persoonlijke situatie en een correcte vennootschaps­boekhouding, gaan we je dossier optimaliseren. Is er ruimte voor extra pensioenopbouw, dan wordt dat besproken. Wil je een kantoorruimte verhuren aan je vennootschap ? Wil je onroerend goed aankopen ? Doe je dat dan privé of in je vennootschap ? Of misschien denk je aan een gesplitste aankoop vruchtgebruik/naakte eigendom ? We helpen je de juiste keuzes maken in functie van je persoonlijke situatie, want er zijn tal van implicaties op fiscaal en juridisch vlak.

Zakendoen, dat doe je natuurlijk in de eerste plaats zelf. Maar wij komen ons desgewenst wel moeien; niet als schoonmoeder, maar als externe sparringpartner en fiscaal adviseur. Ook in een vennootschap krijg je te maken met allerlei boekhoudkundige, juridische en sociaalrechtelijke vraagstukken waar we je bij kunnen begeleiden. En vergeet ook de BTW niet, zeker wanneer je al eens grensoverschrijdend zakendoet.

Onze andere diensten

FISCALITEIT

De Wachter & Partners bied je een volledige fiscale dienst­verlening. BTW, personen­belasting en vennoot­schaps­belasting is ons dagelijks werk.

JURIDISCH ADVIES

Met huurcontracten, overeenkomsten tot overdracht van aandelen en bij tal van andere juridisch getinte vragen kunnen we je eerstelijnshulp bieden.

BOEKHOUDING

Een correct gevoerde, bewijskrachtige boekhouding is de basis van elk dossier. Met onze professionele software zijn uw cijfers steeds binnen handbereik.

Scroll naar boven